Skip to main content

Posts

Featured

Food Tasting Event di Korea Tourism Organization, KL.

Annyeong-haseyo!
Hari Rabu lepas, merasa la Che Yu dan Che Da jadi 'juri' untuk satu event food tasting. Bukan calang-calang food tasting... food tasting untuk korean produk oiii!! 😋
Event ni merupakan salah satu program yang dianjurkan oleh Korea Tourism Organization Malaysia di KTO Plaza, KL dan dihoskan oleh Korea Agro-Fisheries & Food Trade Coperation. Dua jam terperap kat sana, dari jam 11 pagi sampai 1 petang di 'jamukan' dengan 2 sesi food tasting dari 4 company yang berlainan. 
Untuk event ni, para juri diberikan bebarapa sample makanan dan penerangan mengenai produk yang mereka bawa. Tugas kami adalah rasa dan komen. Seronok kan? Tapi sebelum pergi tu pastikan korang ni sejenis lidah yang boleh merasa dan komen. Kalau blur-blur macam mana nak bagi komen, ye tak? Takde lah nanti lepas rasa semua produk, korang cuma komen 'ok' je.. Kesian la company tu.. sebab segala feedback dari para tasters adalah penting untuk market research dan sebelum mereka dec…

Latest Posts

Bomboloni (Donut Itali)

Korean Fried Chicken

Tips Tidur Lebih Lena

Ikhtiar Dengan Set Berdengkur Shaklee

Awas! Bahaya Tidur Berdengkur.

Manfaat dan Khasiat Pisang

Set Hipertiroidisme dan Set Hipotiroidisme Shaklee

Halal Tteokbokki Recipe / Resepi Tteokbokki Halal

Perbezaan Hipertiriodisme Dan Hipotiroidisme.

Risiko Tiroid Ketika Hamil.