Friday, December 27, 2013

Peluang Hanya Datang Sekali!

Kenapa saya cakap macam ni? Memang betul pun kan... Jarang sangat nak dapat peluang yang sama untuk 2nd time apatah lagi for the 3rd time & so on tu sume.. As for me, saya tak kan lepaskan peluang.. Sebab takut menyesal kalau peluang tu langsung tak muncul-muncul akan datang.. Terlopong sudah. Hehe..

Ok lah, kenapa lak tetiba entry ni saya citer pasal peluang?? Al-kisahnya begini.. Saya nak tanya la kot-kot ada siapa-siapa yang berminat nak tahu pasal peluang tambah pendapatan dengan Shaklee. Sebab ada orang tak tahu peluang ni & lagi kesian ada yang tahu tapi biar je peluang tu lalu depan mata. Ape kes la u'ols ni? Kesian.. Kesian.. Hehe.. Tengokkkk aje dia lalu... Huh... ruggiiii... Korang tau tak berapa ramai dah buat income beratus ribu tiap-tiap bulan dengan Shaklee??? Rasa benda ni scam ke? Err... takpe-takpe coz saya pun dulu bile orang cakap pasal income tak payah banyak la... puluh ribu sebulan pun saya maleh nak layan & maleh nak dengar coz boring giler asik kena tipu. Tipu... Tipu... dan tipu.. Balik-balik iklan macam ni "Jana Pendapatan Lumayan Hanya Dengan bla.. bla.. bla.." dan paling menyampah kalau iklan macam ni "Duduk Rumah Goyang Kaki Pun Boleh Dapat Ribu-Ribu Dalam Akaun!".. Logik ke dok goyang kaki TAK BUAT APA-APA duit masuk tak benti-benti dalam akaun?? Aje giler org yg terpikir nak join tu.. Kalau gitu ler gayanye... ramai dah jutawan kat mesia ni.. Huhuhu! Nyampah I...  :)

Saya ni 'terjebak' ngan Shaklee pada mulanya sebab nak tambah income. Ekonomi tak berapa nak best masa tu. Kebetulan my cousin ni citer ada sorang friend fb dia ni selalu gak la post & upload dia dapat cek dari Shaklee. Tak banyak masa tu dalam beberapa ratus (tak ingat dah berapa..). Then kitorang bincang-bincang.. ok gak kalau dapat dalam 2-3 ratus sebulan kan.. Dapat gak tambah-tambah. Kalau keje part time jadi promoter ke cashier pun lebih kurang gak la banyak tu leh dapat sebulan. Tu pun keje sampai lewat malam, sabtu ahad pun harung je pagi sampai malam. Penat tak usah cakap ler.. memang ler penat kan. Sampai hari pun dah lupa hari apa.. Mana tak nya kalau ikut betul-betul hari-hari keje (termasuk keje hakiki..). Tul tak? Baik buat Shaklee ni.. tak yah keje sampai macam tu sekali.. Tapi yang boleh wat Shaklee ala-ala gaya keje part time tu memang havoc la income demo..

Ok, plan seterusnya.. Apa saya buat? Try la pm member fb tu.. Then after dia explained semua, I officially become one of Shaklee Independent Distributor! Ok, how to earn with Shaklee?


JOM TENGOK APA KEBAIKAN JOIN MEMBER SHAKLEE

~ Yuran keahlian sangat rendah. Tak sampai RM100 pun.. Seumur hidup lagi.. Tak rugi pun..
~ Rebat 20% dengan setiap pembelian supplement.

~ Dapat untung runcit daripada barang yang kita jual pada customer. Sebab customer tak dapat member price.

~ Dapat CASH BONUS dengan point bulanan minimum 150uv. Dari sini la korang dapat earn 2 angka, 3 angka, 4 angka, 5 angka malah berapa banyak angka pun suka hati korang la.. Korang decide sendiri. :)
~ Dapat CASH BONUS dengan pelan-pelan yang disediakan.
~ Peluang untuk dapat CAR BONUS. Tak suke ke kalau kereta yang kita pakai tu Shaklee yang bayarkan? Suke kaaannn... :)
~ Peluang bercuti dalam dan luar negara tajaan Shaklee. Penginapan bertaraf 5 bintang lagi! Tinggal standby duit untuk shopping jek.. Best x best?
~ Peluang untuk pergi umrah pun atas tajaan Shaklee.
~ Dapat ramai kenalan baru yang happening, caring & havoc belaka. Dah macam family sendiri diorang ni.


RENUNGKAN

Korang selesa ke dengan income korang pada hari ni? Dengan ekonomi yang makin hari makin naik, rasanya setakat gaji 5 ribu sebulan tu belum tentu dapat hidup selesa. Ada mungkin tak bernafas langsung. Cukup bulan dapat gaji, pegang duit tu kejap je. Lepas tu habis bayar bil itu dan ini, bayar rumah, barang-barang dapur, kereta, tol, parking & kalau yang dah berkahwin dan ada anak mana nak beli pampers, susu, nursery.. tak campur lagi nak hulur kat mak ayah di kampung. Silap-silap untuk diorang tak dapat pun sebab keperluan sendiri & keluarga dah cukup-cukup je. Lagi sadis zaman sekarang ni ramai yang memang tak cukup pun. Nak peruntukan untuk sedekah lagi lah fikir beratus kali sebab diri sendiri pun makan nasi bungkus je. DAN perkara yang sama berulang setiap bulan. Bosan kan? Dah lah hari-hari dok tersangkut kat tengah jalan redah jem jek. Kan seronok kalau tiap-tiap hari kita boleh spend masa dengan family 24 jam. Hari-hari pun macam hari Ahad. Hehehe..

Tak terlintas ke nak bagi kehidupan selesa kat family? Nak bebas daripada hutang piutang yang selama ni naik senak perut dok kira bila la nak habis. Macam tak habis-habis je.. Nak hulur ribu-ribu kat mak ayah tiap-tiap bulan berbanding setahun sekali time raya. (Tu pun kalo dapat..) Nak bawak mak, ayah & family sendiri menunaikan haji.. Nak bawak satu family pergi bercuti.. Kalau yang biasa bercuti dekat-dekat tu teringin la nak pergi jauh sket. Obesea ke.. Lagi seronok dapat bawak mak ayah sekali.. Nak bagi anak-anak segala keperluan lengkap.. Lagi best kalau biasa bersedekah sebulan sekali, kita up kan jadi seminggu sekali atau lagi baik setiap hari. Banyak pahala dapat.. Hidup pun seronok je..

Tahu tak semua ni bukan angan-angan je tau! Berapa ramai orang yang dah berjaya hidup selesa dengan bisnes Shaklee. Lagi seronok diorang tak payah dah nak bersesak-sesak kat atas jalan raya tiap-tiap pagi.. Bangun rileks je tengok muka family kat sisi. Mak ayah pun tak payah bersusah payah lagi kat kampung. Dah tua-tua ni lah waktu diorang nak berehat... betul tak? Orang-orang yang dah berjaya dengan Shaklee ni hidup dalam dunia yang orang lain hanya mampu bermimpi je.. Benda ni bukan mustahil pun kalau kita buat betul-betul. Yang penting usaha. NO GOYANG KAKI ye duit masuk ribu riban dalam akaun.

Saya sendiri sedang berusaha untuk mencapai kehidupan selesa tu demi keluarga saya, demi agama & demi bangsa yang saya sayang. Kesian tengok perbezaan taraf bangsa kat Mesia ni. Jadi, saya fikir tugas saya bantu anak-anak bangsa saya sendiri semampu yang boleh. InshaAllah. Mudah-mudahan Allah SWT permudahkan jalan untuk saya.

So, sesiapa yang rasa-rasa dah selesa dengan zon sendiri (walaupun cukup bulan asyik seluk poket seluar dengan harapan adalah bebrapa keping duit dalam tu ataupun kena korek tabung sementara nak tunggu gaji akhir bulan.) sila abaikan mesej saya ni & teruskan hidup macam tu je.. Saya suka nak bantu orang-orang yang nak usaha untuk memperbaiki ekonomi sendiri & keluarga je... Peluang dah terbentang dpn mata, grab it!


psssttt : Rugi sangat ke membership fee berbanding kebaikan & faedah yang bakal kita dapat? Saya dah dapat pulangan bukan je 2 kali ganda malah berpuluh kali ganda daripada jumlah asal yang saya bayar untuk jadi member Shaklee. 


PM / sms / whatsapp : 017-3163095 
FB : Masayu AR
Email : chedacheyu@gmail.com


ID : 949189 / 1029832



SELAMAT             BERKESAN           SEMULAJADI a.k.a SHAKLEE


"Menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa."




Saturday, December 7, 2013

Awana, Genting Highland

Assalamualaikum... 
Nyaman nya suasana kat rumah nih.. suka dengan cuaca hujan renyai2 dan rintik2 sekarang ni...Baru ada feel nak mengupdate blog yang chomelll ni kan... hehe.. Minggu lepas saya berkesempatan ke Genting Highland..sebenarnya last minute plan so bile tgk Awana ada kekosongan, terus je la book..

Bertolak around 10.30 pagi, sampai Awana around 11.45 pagi..nak check in, tak boleh sebab belum pkl 12 lagi, so tggu je la sekitar Awana tu tengok2, tinjau2.. pkl 12.05 je terus g check in.. Actually dah bertahun-tahun saya tak jejakkan kaki kat Genting Highland ni. Last time pergi tahun 2008, it was 5 years back!! Stay kat Awana gak.. Awana tak banyak berubah, masih sama macam dulu.. cuma keadaan hotel tengok macam dah 'usang' sikit la..sebab structure bangunan lama kan, of course la tak boleh nk compare dengan yang baru, hehe...  tapi Alhamdulillah, bilik sume ok.. dengan cuaca yang sejuk, nyaman sangat.. Range harga hotel sekitar RM300.00-RM500.00 actually, tapi kita orang dapat booking murah.. around RM180.00 jer..



Ejan with Ayu... baru je sampai Awana... ;P

Lepas check in, terus kita org siap-siap nak naik cable car.. Awana ada sediakan perkhidmatan shuttle bus sejam sekali ke Genting Skyway, so sila rujuk jadual bas yang ada disediakan dalam bilik hotel. Harga sehala menaiki cable car RM6.00 je, so pergi balik RM12.00 la..(with myKAD) perjalanan naik cable car tu dalam 15 minit je.. tapi untuk org yang gayat macam saya ni.. rasa lamanyer!!!


For ur info, (incase u don't knw like me) Genting theme park sekarang nih cuma indoor je yg beroperasi, yang outdoor dah tutup dah rupenye since September lagi. Now they are in the process to build a 20th Century Fox Theme Park yang dijangka siap pada tahun 2016... (kuang...kuang...kuang...) patut la Genting macam dah sunyi je.. naik cable car pun tak ramai macam dulu.. (oooh saya sungguh ketinggalan)


Anyway, saya recommend anda tapau dan sediakan bekalan makanan yang mencukupi la.. sbb harga kat sini memang mahal2... 3 keping nuget ayam pun 5 ringgit tau!! And in my case since ni last minute planning, bekalan makan ape pun x ada.. so nak tak nak kenalah keluarkan duit tuk makan.. kedai makanan kat sini mostly fast food, ada Mcdonals, KFC, Kenny Rogers, Marrybrown dll...(harga mahal sikit dari biasa) tp saya nak makan nasi, so we chosed to eat at Market Food Street yang ada jual nasi campur...saya makan nasi dgn sambal udang petai n sayur brokoli harganye........ jeng.. jeng.. jeng... RM16.80 ye...tak ada air pun sebab bawa air sendiri, Ayu makan nasi, 2 ekor udang putih sambal dengan sayur complete with air teh O, RM23.. Ejan makan nasi dengan sweet sour fish fillet dgn air mineral RM18 hinggit... (memang rasa macam tak berbaloi langsung) 



This is my lunch that cost me RM16.80 without drinks.. (lucky i bring my own water)
Tapi waktu malam kita orang ke Gohtong Jaya di Restoran Pelangi nama dia.. makanan malam ada roti canai, tom yam dan makanan goreng2 la.. harga standart macam biasa.. rasa pun boleh tahan, cume bahan dia kurang sikit la kalau nak dibandingkan dengan yang biasa kita makan di restoran biasa (kat KL, tanah rata la tu.. hehe), misalnya macam saya order nasi putih dan daging masak merah, selalu order daging ada rencah sayur kobis bunga, carrot and kadang-kadang boleh jumpa putik jagung. Tapi kat sini cume daging dengan cili n bawang je... whatever pun still rasa berbaloi daripada makan tengah hari tadi!!



Antara menu yang disediakan di Restoran Pelangi, makan tengah hari pun ada nasi campur. 

Esok pagi kita orang breakfast kat hotel je.. and as usual, makanan kat Awana ni memang best!! Macam-macam pilihan... ada lontong, mee sup, nasi goreng, roti, pastry, cereal.... sausage... and on.. and on.. and on.. oooohhh!! Option utk vegetarian pun ade.. pihak hotel sediakan apam India n vege curry... Kalau tak silap harga buffet breakfast dia dalam RM35++ (tak sure sebab Ayu yang bayar utk Ejan)

Lepas makan aktiviti tido n kemas2 barang la nak check out dah.. kalau tak sejuk dah lama dh jebuuusss dalam pool.. (ramai je pun yang swimming). Around 11.30 pagi kita org pun check out dari Awana dan turun balik ke KL... Short notice n unplan punya vacay ni kira ok la tu.. hihi...

Friday, December 6, 2013

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik Di Dunia.

Promotion Shaklee tahun 2013 berakhir dengan Omega Guard Shaklee. And macam biasa la each time promo, Shaklee offer 6 percuma 1. Bayangkan u'olls boleh dapat 7 botol dengan harga 6 botol! Berbaloi sangat kata Mak Jemah.. Hehe... Yang ekstra 1 botol tu boleh guna sendiri atau jual kat org sebelah menyebelah. Free-free je Shaklee bagi u'olls duit poket tau! Untung x untung?...

Hokay... promo bulan ni  Omega Guard Shaklee. Dengar kata  Omega Guard Shaklee ni minyak ikan terbaik di dunia? What? Really? Hurmmm... Betul la tu ape yang u'olls baca. No doubt! But why? It is because  Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan Omega-3 paling tulen lengkap dengan 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi and DHA plak penting untuk perkembangan dan fungsi otak. Dah macam iklan anmum plak! Hah! 

Jom tengok why  Omega Guard Shaklee is worth for your every penny?

1- Memperbaiki PMS. Tension je kan PMS2 ni. Hurgh!
2- Mencegah saluran darah dari tersumbat.Tau kan kalau saluran darah tersumbat 

    boleh akibatkan strok?
3- Merendahkan kolestrol.
4- Mencegah darah beku.
5- Mengurangkan risiko sakit jantung.
6- Mengawal masalah obesiti. Hah, part ni memang ramai yg peberet. :)
7- Bagi ibuk-ibuk yang hamil,  Omega Guard Shaklee ni dapat membantu tumbesaran dan 

    perkembangan otak janin.
8- Meningkatkan keupayaan memori. Bagus ni utk student. Nak pekse tu banyak benda nak kene
    hafal. Tapi  jgn 
la plak esok nak exam hari ni bau nak study.. Sedap jek hang pi 
    telan Omega Guard Shaklee konon senang hafal la. Jangan harap la dik oiii... Ingan vitamin 
    magic ke hape? =p
9- Membantu anak anda FOKUS dan tidak cepat letih..
10- Meningkatkan sistem imun dalam tubuh.
11- Mengurangkan asthma, hepatitis, SLE & bronkitis.
12- Memperbaiki masalah kulit macam ekzema, psoriasis dan lain lain. Speak about psoriasis, ade

      citer menarik nak share. But bukan sekarang. Tunggu next time punye entry tau! 
13- Memperbaiki masalah buah pinggang.
14- Menentang kanser payudara, prostat, paru-paru dan kanser kolon.
15- Memelihara sendi.
16- Mencegah gout.
17- Mengatasi kemurungan.
18- Mengatasi masalah tak boleh tido malam a.k.a insomnia. Asal malam je layan mata terkebil-
      kebil.. baik 
telan Omega Guard Shaklee. Kang malam tido lena la... Hehe..
19- Membantu mengatasi autisme.
20- Memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive. Boleh fengsan kalau anak hyperactive ni.. 
21- Mengatasi masalah pelupa. 

Ha... banyak tak banyak kebaikan yang terdapat dalam botol tu? Tu baru citer sket je.. Banyak lagi khasiat  Omega Guard Shaklee ni tau! Berbaloi sangat la dengan harga sebotol Omega Guard Shaklee ni. Priceless!


Siapa yang patut ambil  Omega Guard Shaklee ni?

1- Warga emas.
2- Pesakit jantung.
3- Pesakit darah tinggi.
4- Ibu menyusu.
5- Wanita hamil.
6- Pelajar.
7- Mereka yang mengalami masalah mudah lupa.
8- Kanak-kanak 1 tahun ke atas.









Cepat-cepat dapatkan  Omega Guard Shaklee before terlambat. Kang bulan depan dah harga biasa. Nak kata mahal tu tak lah tapi why not grab offer ni dengan price yang lagi murah.. Ye tak? Nak harga lagi best? Ha... cepat lah contact kalau nak! Hehe.. 




PM / sms / whatsapp : 017-3163095 
FB : Masayu AR
Email : chedacheyu@gmail.com


ID : 949189 / 1029832



SELAMAT             BERKESAN           SEMULAJADI a.k.a SHAKLEE


"Menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa."





Monday, December 2, 2013

Chewable Vita-C 100mg VS Sustained Release Vita-C 500mg

Chewable Vita-C 100mg Shaklee ATAU Sustained Release Vita-C 500mg Shaklee?

Ok, untuk yang tak tau nak pilih mana satu atau confuse beza antara dua vitamin C ni... Actually dua-dua pun same je fumgsinya. BEZAnya cuma dari segi kuantiti dalam botol, kandungan Vitamin C Shaklee setiap tablet (100mg & 500mg) dan of course harganye la..

Ok, lets take a look citer Vitamin C Shaklee ni..

Bertindak sebagai agen antioksida semulajadi dalam tubuh. So, Vitamin C Shaklee ni menghalang kulit u'olls daripada rosak & awet muda. Selain tu Vitamin C Shaklee diperkaya dengan Bioflavonoids & Rose Hips. Ala... pebenda plak ni??? Hehe.. saje nak peningkan kepala ngan bahasa scientifik ni. Ok, Bioflavonoids & Rose Hips ni membantu badan meningkatkan fungsi vitamin C yang tak mampu dihasilkan sendiri oleh badan akibat melakukan banyak perkara.

Fungsi Vitamin C Shaklee ;

- Menguatkan tulang, gigi & gusi.
- Meningkatkan sistem imun.
- Cepat keringkan luka sebabnya Vitamin C Shaklee ni akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru.
- Memulihkan selsema, resdung & bersin pada waktu pagi dengan lebih cepat.
- Merangsang penghasilan kolagen dalam badan. Tu la yang awet muda tu... Hehe..
- Tak boleh tido malam? Ha, Vitamin C Shaklee ni memperbaiki imsomnia tau! Sesuai la tu.. :)
- Pengambilan Vitamin C yang cukup mengurangkan risiko tekanan darah tinggi.
- Melindungi daripada serangan sakit jantung.
- Pengambilan 1000mg - 5000mg sehari mengurangkan risiko kanser.

Simptom kekurangan Vitamin C ;

- Lemah badan.
- Sakit dan sengal-sengal badan.
- Hidung berdarah.
- Scurvy (pendarahan pada badan, gusi, lebam-lebam, gigi mudah patah & pendarahan pada otot & sendi).

Siapa perlukan Vitamin C Shaklee?

- Golongan perokok dan orang yang berada kat sekeliling perokok-perokok ni. Kajian membuktikan, sekotak rokok sehari memusnahkan 500mg dalam badan.
- Kanak-kanak. Time ni lah diorang perlukan sistem imun yang tinggi sebab kanak-kanak kan suka explore & terdedah ngan kuman. Selain tu vitamin C membina tulang, gigi & gusi yang sihat untuk diorang.
- Dewasa.
Senang citer semua golongan yang perlukan Vitamin C Shaklee.. :)

p/s : Pengambilan Vitamin C Shaklee beberapa kali sehari membantu memastikan vitamin C diserap lebih efektif berbanding jika dimakan sekaligus.


Cara pemakanan;
Kemam atau kesip perlahan-lahan. Di ambil 2-5 kali sehari mengikut keperluan.


Testimoni ::

Saya citer testimoni sendiri la ye. Lagi real sebab sendiri yang rase... ye tak u'olls?

Ok, last time yang saya perasan masa nak selsema tu saya ambil Vitamin C Shaklee ni. Tak banyak la.. Dalam 3 biji sehari.. Sepanjang tempoh selsema tu saya keep ambil Vitamin C Shaklee ni. Biasa kalau selsema tu standard la memang tisu sekotak tu dari penuh sampai nak habis dikerjakan. Selsema, demam dalam seminggu ngan muka rasa panas, hidung rasa nak tercabut asyik kena tenyeh ngan tisu je & kepala pening-pening lalat. Adooiii la.. Day by day tunggu je bila la selsema ni nak baik. Panadol dah berbiji-biji dah telan. Ngan soluble lagi.. Tak baik-baik juge. U'olls pun biasa mengalami this bad experience kan..

Ok, for this time lain sket experience nya. Selsema kurang 2 hari, tak demam, tak sakit hidung & tak sakit kepala. Rasa nak demam tu ada tapi tak jadi pun demam. Tekak pun sedap je sebab Vitamin C Shaklee ni rasa citrus & masam-masam. Memang sedap la kan masam-masam time kedadaan macam ni. Saya kemam & telan sikit-sikit. Masa lalu kat tekak tu bestnya,,,

Baru-baru ni my cousin plak selsema & of course la i use same method. Tengok ok & happy je. Takde nampak plak 24 jam tisu kat tangan. Hehe... Macam dah baik jek.. Macam tak demam jek.. Macam comel jek... Hehe... merapu!

So, dah tau kan beza & fungsi dua jenis Vitamin C Shaklee ni? Dua-dua ok, dua-dua best :))




VS





                              Get Vitamin C Shaklee with best offer only from me ;


PM / sms / whatsapp : 017-3163095 
FB : Masayu AR
Email : chedacheyu@gmail.com


ID : 949189 / 1029832

SELAMAT             BERKESAN           SEMULAJADI a.k.a SHAKLEE


"Menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa."