KENAPA HANYA 3 SUDU ESP SEHARI?

Salam Isnin semua... Hari ni tukar mood sikit. Nak buat only short entry.. Maklumlah hari Isnin kan... Monday blues ni tak boleh kasi otak proses banyak-banyak.. Light2 sudah. Chillax!

Ok, ni haaa nak bagitahu kot-kot ada yang tertanya-tanya kenapa Energizing Soy Protein a.k.a ESP Shaklee.tu tak boleh ambil lebih dari 3 sudu sehari? Kalau nak 4 sudu atau 5 sudu tak boleh ke?? Jawapannya TIDAK BOLEH! Anyway, bukan ESP Shaklee je tak boleh ambil lebih daripada 3 sudu sehari.. Mealshakes Shaklee pun sama. Kenapa tak boleh? Saya bagi penerangan ringkas & mudah faham je la ye.. Takde bahasa dan terms sains terlibat disini. Kata simple2 dan light2 entry kan..

Ok, pernah dengar kan orang kata "Too much of anything is not good for you"? So everything in moderation lah.. Semua perkara pun memang tak elok nak berlebih-lebih. Contoh lah kan, susu tu baik untuk badan kita sebab susu membekalkan kalsium. Tapi apa jadi kalau terlebih minum susu? Nescaya perut akan meragam! Jadi, ambil ikut keperluan sahaja. Jangan lebih-lebih lah! Jadi moral of the story, ambil ikut dos yang ditetapkan. Ingat! ESP Shaklee boleh di ambil TIDAK LEBIH DARI TIGA (3) SUDU SEHARI. So, ikut dos yang ni tau!




PM / sms / whatsapp : 017-3163095 
FB : Masayu AR
Email : chedacheyu@gmail.com


ID : 949189 / 1029832



"Menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa."

Comments

Popular Posts