Suplement Shaklee Tidak Berkesan!

Salam Ahad.. Lama dah blog ni ditinggalkan tak ber update. Bukan sengaja meniggalkan blog ni macam tu je, something wrong with my lappy and my Internet connection. Actually mana satu yang bermasalah pun I don't really sure coz both pun bergantung antara satu sama lain.

Ok, kenapa sesedap mulut je cakap suplemen Shaklee tak berkesan? First thing korang wajib tahu that I AM A SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR yang berdaftar secara sah dengan Shaklee. Jadi, saya nak kondem produk sendiri ke? Ehem... The answer is NO! Kalau nak kondem produk sendiri, why should I joined Shaklee dan paling ironinya kenapa & mengapa saya merupakan pengamal vitamin Shaklee? Jadi, saya menyangkal dakwaan ini!

Sangat menarik perhatian saya bila ada customer yang mengadu lebih kurang begini. "Tak berkesan pun Shaklee ni.. Dah makan pun macam tu jugak... Sameeeee jer.." sekian.. sekian.. & sekian masalah lain. According to my experienced since berkecimpung dalam bisnes Shaklee & merupakan pengguna setia vitamin Shaklee itu sendiri, HANYA ada dua (2) sebab mengapa masalah ini berlaku. Yang PERTAMA pengguna tersebut tidak mengikut aturan pemakanan yang betul dan yang KEDUANYA pengedar itu sendiri yang memberi aturan makanan yang salah! Jangan kata vitamin Shaklee tak berkesan kalau vitamin yang sepatutnya diambil dua kali sehari @ 2 biji sekali makan kita sendiri 'cut' jadi sehari sekali @ 1 biji sekali makan. Setiap dos yang dicadangkan telah dikaji terlebih dahulu keberkesanannya tau! Bukan macam makan gula-gula yang sesuka hati nak ambil berapa biji pun sekali. Itu pun ada komplikasi yang menanti akhirnya. Jadi, salah produk atau salah individu tu sendiri? Makanya dihebahkan dan diwar-warkan produk yang bersalah.. produk yang tak berkesan. Pengguna itu sendiri kena lah berdisiplin dengan cara pemakanan dan pengedar itu sendiri janganlah pulak pandai-pandai nak tabur janji palsu pada customer. Jangan kata lepas makan vitamin ni, lagi dua hari boleh kurus! Memang PENIPU lah kalau macam tu.. Shaklee bukan ubat yang makan hari ni, lagi seminggu dah elok. Proses pemulihan memerlukan jangkamasa panjang sesuai dengan masalah yang dah hinggap kat dalam badan untuk sekian lamanya. Jadi makan perlu konsisten & berdisiplin.

Jadi, tidak akan berkesan jika ada masalah antara salah satunya. Samalah macam laptop dan internet saya ni. Tak akan jadi apa-apa kalau salah satunya tak berfungsi. Haaa... kan nampak kaitannya kes tadi tu.. Hehe.. Kalau begitulah gayanya, makan vitamin sebagus Shaklee pun memang tak akan ada kesan apa-apa lah jawabnya.

Kesimpulannya, carilah pengedar yang beretika & mampu memberikan konsultasi yang terbaik untuk korang. Saya tau korang ni semua pengguna yang bijak-bijak belaka. Makanya pilihlah pengedar dengan bijak dan penting juga untuk ikut dos yang sepatutnya ok! Korang nak cari saya pun boleh.. Insha Allah saya akan guide dengan betul.. Gitu! Hehe...


PM / sms / whatsapp : 017-3163095 
FB : Masayu AR
Email : chedacheyu@gmail.com


ID : 949189 / 1029832



"Menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa."



Comments

Popular Posts