Monday, September 26, 2016

Rawatan Dan Petua Hilangkan Batu Karang Hempedu.



Jika anda disahkan mempunyai batu karang hempedu, jawapannya ialah pembedahan. Yes, itu sahaja cara untuk hilangkan rasa sakit akibat batu karang tersebut yang akan disyorkan oleh doktor. Dan buat beberapa ketika, anda akan dibekalkan dengan ubat tahan sakit. Tapi sampai bila? Seperkara yang kita kena sedar, kesan penggunaan pil tahan sakit tu sendiri. Bila dah terlalu kerap diambil, ada kesan sampingan lain yang akan muncul. Seriously, u can ask doctor urself about this. Sebab tu sekarang, saya sebolehnya tak akan ambil panadol atau pain killer kecuali keadaan dah betul-betul terdesak dan memang dah jarang sangat ambil.

Ok, balik pada cerita tadi. Kebiasaannya, pembedahan laparoskopi akan dijalankan ke atas pesakit. Jika pesakit hamil, pembedahan biasanya dilakukan selepas bersalin dan bayangkan sepanjang tempoh tersebut, pesakit hanya bergantung kepada ubat tahan sakit. Bayangkan pula keadaan bayi dalam kandungan jika pengambilan ubat tahan sakit terpaksa diambil secara berterusan. Bahaya kan? Pembedahan laparoskopi ni walaupun hanya tebuk 3 lubang kecil, kesan lepas pembedahan tu tetap sakit ok. Saya dah pernah lalui pengalaman tersebut waktu buang cyst dulu. Kos pembedahan di Hospital Pakar dianggarkan RM13ribu dan tak silap saya RM4000 di hospital kerajaan. Mahal kan?


2nd option, boleh cuba petua yg dikongsikan doktor Hamid Arsyat jika anda kental makan ubat. AWAS, WANITA MENGANDUNG dilarang mencuba petua ini. 

Epal Hijau- 30 biji (utk 6 hari) 
Lemon (3 biji)- setengah gelas
Garam Epsom - 2 sudu teh
Minyak Zaitun/Olive Oil - setengah gelas

Minum 4 gelas jus epal / 5 biji epal sehari selama 6 hari berturut-turut.
Pada hari Ke 6 ;
6 petang - Minum setengah gelas air suam dicampur  1 sudu teh garam Epsom
8 malam - Ulang minum air garam Epsom
10 malam - minum pati lemon (125ml) campur minyak zaitun (125ml) dan tidur. Keesokan harinya, batu hempedu akan keluar melalui pembuangan air besar.

Akhir sekali, anda boleh amalkan Set Batu Karang Shaklee. Selamat untuk semua golongan termasuk wanita hamil. 

Set Lengkap Batu Karang Shaklee terdiri daripada :

- Alfalfa Complex
- Sustained Release Vit-C
- Dtx Complex
- Omega Guard
- Lecithin
- Ostematrix
- Vivix

InshaAllah, bukan batu karang je sembuh.. sistem dalam badan lebih baik. Anda akan dapat rasa kesannya seawal beberapa minggu dan badan lebih segar dan bertenaga.



Kini anda ada 3 pilihan untuk mengelakkan batu karang dalam hempedu. Laparoscopic Operation, the not suitable for preggy woman remedies or the safest supplement for all – Set Batu Karang Shaklee.

Berminat untuk info lanjut Set Lengkap Batu Karang Shaklee, feel free to contact me 017-3163095 (Ayu).


PM / sms / whatsapp : 017-3163095 / 019-7744935
FB : Masayu AR
Page : chedacheyu
Email : chedacheyu@gmail.com
ID : 949189 / 1029832


No comments:

Post a Comment