Wednesday, October 12, 2016

Peppermint-Ginger Plus Melegakan Simptom Food Poisoning.

Saya pernah kena food poisoning lepas makan mihun sup telur kat foodcourt di salah sebuah hypermarket di JB dulu. Dua hari cirit-birit sampai bangun pun tak larat, nak jalan pun terpaksa merangkak. Simptom trauma dengan mihun sup telur tu sampai lah sekarang. Hidung ni bila detect je aroma mihun sup telur, automatik tekak rasa mual.

Sejak tu saya perasan perut mudah sensitif. Salah makan sikit je mesti kena 'mild' food poisoning. So, sekarang memang kena hati-hati kalo nak makan. Pernah sekali makan kfc pun terkena juga sebab ayam lebih mudah dijangkiti bakteria. So, cara penyediaan tu pun kena jaga. Tapi, manalah nak 100% safe kalo dah terpaksa makan kat luar kan... 

Dulu, each time pergi klinik doktor mesti bagi pil kaler hitam dgn air garam. But now, i don't need those medicine. Sekarang saya ambil 3 biji Peppermint-Ginger Plus each time perut mula meragam atau lepas makan benda bukan-bukan untuk prevent sakit perut and miraculously it works for me! Bukan nak kata tak pernah kena langsung but bila buang air dah lain macam je, cepat-cepat telan Peppermint-Ginger Plus and it stops within next 2 hours paling lama.





Peppermint-Ginger Plus ni actually saya dapat FREE masa attend one of Shaklee event last year. Masa tu cuma tau PGP ni untuk buang-buang angin and for detox je. So, ada sekali tu kena mild food poisoning then cuba ambil PGP ni 3 biji. Tak sampai sejam, cirit-birit stop and since tu memang standby je PGP ni dalam beg in case bila-bila or sapa-sapa kena sakit perut, I will recommend PGP.

Minggu lepas, Qiqi plak cirit-birit dan muntah-muntah lepas makan kfc cheesy & big apple donut. Biasalah perut budak-budak kan mudah alah dengan dairy product. Kebetulan the next day, saya balik JB and ibu bagitau sejak semalam Qiqi terkencit dalam seluar. Terus suruh dia telan 2 biji PGP. Alhamdulillah, malam tu takde dah dia buang-buang air & muntah lagi. Esoknya nampak dia dah ok macam biasa. 

Peppermint Ginger Plus ni sesuai untuk semua peringkat umur, so tak risau la bagi pada Qiqi yang umur 6 tahun tu. It’s safe sebab supplement Shaklee semuanya organic. So parents, daripada bagi anak-anak kita ubat klinik tu why don’t we change to organic supplements. It’s proven, safe and natural. 

Jika berminat untuk dapatkan sebotol Peppermint-Ginger Plus Shaklee ni, boleh contact saya kat wasap atau message 017-3163095 atau PM sy kat FB : Che Yu. Bagus standby sebotol kat rumah for emergency. Mana lah tau tengah-tengah malam perut meragam, perut kembung, masuk angin atau lenguh-lenguh badan kan...

No comments:

Post a Comment